راهنمای مقدماتی برگزاری دورههای آموزش آنلاین
این روزها آموزش آنلاین تب و تاب زیادی دارد و به خوبی ثابت کرده که میتواند اثربخشی قابل ملاحظهای هم داشته باشد. اگر شما هم به این فکر افتادهاید تا کلاسهای خود را به صورت آنلاین برگزار کنید، بهتر است بدانید که آموزش آنلاین با آموزش حضوری در کلاس درس تفاوتهای زیادی دارد و شما باید خود را با شیوه آموزش آنلاین وفق دهید تا بهترین تجربه را به دانشجویان خود منتقل کنید. برای اینکه بدانید چگونه میتوان یک کلاس آنلاین جذاب و هیجانانگیز برگزار کرد، بهتر است تا این مطلب را بخوانید و نکات مهم آن را به خاطر بسپارید.
فهرست
فواید برگزاری کلاسهای آموزش آنلاین
برگزاری کلاس های آنلاین و تدریس کردن از خانه به نظر نمیرسد کاری سخت باشد و تجربه خوبی هم برای دانش آموزان به همراه نداشته باشد. اما در عمل نه تنها اینطور نیست، بلکه کلاس های آنلاین مزایای خوبی هم دارند؛ البته به شرط آنکه کلاسها را درست برگزار کنید. قبل از اینکه شما را با چگونگی برگزار کردن کلاس به صورت آنلاین آشنا کنیم باید ابتدا برایتان درباره مزایای برگزاری کلاسهای آنلاین بگوییم. در این ادامه به سه فایده اصلی برگزاری این نوع کلاسها میپردازیم.
۱. به مخاطبهای بیشتری دست پیدا میکنید
فایده اصلی برگزاری کلاسهای آنلاین این است که نیازی نیست در مکان خاصی مانند کلاس درس حضور داشته باشید. آموزش آنلاین این امکان را برای شما فراهم میکند که دانش آموزان شما از هر جای دنیا در کلاسهای شما شرکت کنند. این موضوع به این معنی است که شما میتوانید فارق از اینکه دانشجوی شما در کدام نقطه از دنیا زندگی میکند به او درس بدهید. یعنی شما به مخاطبهای بیشتری دست پیدا کردهاید!
۲. به راحتی میتوانید کلاسها را ضبط کنید
یکی دیگر از مزایای کلاس آنلاین این است که ضبط کردن مطالب آموزش شما، فوقالعاده آسان میشود. شما میتوانید ویدیو ها را در اختیار دانش آموزان قرار دهید تا آنها بتوانند آن را چندین باز تماشا کرده اطلاعات کلاس را بهتر جذب کنند. همچنین با بازنگری آنها میتوانید از این ویدیوها برای آموزش بهتر به دانش آموزان استفاده کنید.
۳. دانش آموزان بهتر یاد میگیرند
طبق بررسی آژانسهای دیجیتال مارکتینگ، تدریس آنلاین میتواند تا ۶۰ درصد به یاد گرفتن بهتر مطالب به دانش آموزان کمک کند. همچنین بر اساس تحقیقات دانشگاه ایلینویز آمریکا، ۴۴ درصد دانشجویان با استفاده از کلاس های آنلاین توانستهاند جایگاه شغلی خود را بهبود ببخشند.
فراموش نکنید که این روزها یک دانشجوی مدرن، با فناوریهای مختلف و اینترنت همسو است. همانطور که آمار به وضوح نشان میدهد، یادگیری آنلاین برای آنها امری طبیعی و در موارد بسیاری، موثر است.
حتما بخوانید: وبینار چیست؟
راهنمای برگزاری کلاسهای آنلاین
برگزاری آموزش آنلاین تنها زمانی هم برای معلمان و هم دانش آموزان مفید است که معلمان بتوانند محیط دیجیتالی موثری را برای کلاسهای خود ایجاد کنند. اگر قصد تدریس آنلاین دارید، حتما این چهار مرحله که در ادامه به آن میپردازیم را دنبال کنید.
۱. یک نرم افزار ارتباط ویدیویی آنلاین انتخاب کنید
اولین موردی که باید به آن فکر کنید نحوه ارتباط شما با دانشجویانتان است. شما نمیتوانید دوره های آنلاین را بدون داشتن نرم افزار مناسب آموزش دهید. بهتر است از نرم افزاری استفاده کنید که ساده باشد و همه امکان دسترسی به آن را داشته باشند. با ویدومیت، تنها نرم افزاری که شما به آن احتیاج دارید و همه هم از آن استفاده میکنند، یک مرورگر ساده است!
۲. تجربه دیجیتالی خود را طراحی کنید
پس از انتخاب نرم افزار باید توجه خود را معطوف به تجربه دیجیتالی کنید که قرار است دانشجویان شما آن را تجربه کنند. چطور میخواهید تدریس کنید؟ در کجا میخواهید ارتباط ویدیویی را برقرار کنید؟ در اتاق نشیمن خانه یا محل کارتان؟ تمام سوالهایی که در ذهنتان ایجاد میشود را یک جا یاداشت کنید. این موارد به همراه نحوه درس دادن شما، تجربه دیجیتالی شما را برای دانشجویانتان ایجاد میکند.
هنگام ایجاد تجربه یادگیری دیجیتالی خود، این سه مورد را در خاطر داشته باشید:
راحتی در استفاده: دسترسی به محیط تدریس شما باید آسان باشد. دانشجویان شما نباید برای دسترسی به کلاس های آنلاین شما دچار مشکل شوند و به راحتی باید به کلاسهای شما دسترسی داشته باشند.
تعامل با دانشجویان: همیشه در کلاس خود دانش آموزان را در آموزش درگیر کنید. با ایجاد طوفان های فکری یا اختصاص دادن بخشی از زمان کلاس به پرسش و پاسخ، شما فرآیند یادگیری دیجیتال را بسیار شبیه به کلاس های حضوری خواهید کرد.
برندسازی: از برگزاری کلاس های آنلاین استفاده کنید و برند شخصی خود را گسترش دهید. ارتباطهای خود را بیشتر کنید و تعاملات خود با دانشجویان را زیاد کنید. با این کار علاوه بر اینکه تجربه دیجیتالی بسیار مناسبی را در اختیار دانشجویان خود قرار دادهاید، به گسترش و پا گرفتن برند شخصی خودتان کمک زیادی کردهاید.
۳. دانش آموزان را درگیر کلاس و درس کنید
بخشی از ایجاد یک تجربه دیجیتالی عالی برای دانشجویان شما، درگیر کردن آنها در کلاس آنلاین است. فرض میکنیم که محتوای دوره شما بسیار قانع کننده است و به طور طبیعی توجه دانشجویان را به خود جلب میکند. اما چند کار دیگر وجود دارند که میتوانید با انجام آنها هنگام تدریس آنلاین، دانشجویان را بیشتر درگیر کنید:
سوال بپرسید: یکی از بهترین راههایی که باعث میشود تا دانشجویان به سرعت درگیر مطالب شما شوند، سوال پرسیدن است. میتوانید نظرسنجی برگزار کنید یا دانش آموزان را وادار کنید تا سوال بپرسند.
داستان سرایی کنید: ممکن است درگیر کردن دانشجویان در محیط دیجیتالی نیازمند تلاش بیشتری باشد. از آنجایی که در کلاس های آنلاین حضور فیزیکی وجود ندارد، ممکن است دانش آموزان تمرکز خود را به راحتی از دست بدهند. بنابراین سعی کنید، روایتی جذاب از مطالب آموزشی خود تهیه کنید. به عبارت دیگر داستان نویس شوید. یکی از سادهترین راههای انجام این کار این است که برای دانشجویان خود توضیح دهید که چگونه دیگران از اطلاعاتی که با آنها به اشتراک گذاشتهاید، استفاده کردهاند و به موفقیت دست یافتهاند.
هر معلمی به دنبال راههایی برای تعامل بهتر با دانشجویان خود است. نکات بالا به شما کمک میکند هنگام آموزش آنلاین دانشجویان خود را درگیر کنید.
۴. رویکرد خود را بهینه کنید
آخرین مرحله، تجزیه و تحلیل رویکرد شما نسبت به کلاس های آنلاین و بهینه سازی آن بر اساس یافتههای شماست. به عنوان مثال اگر متوجه شدید زمان مطالب آموزشی شما آنقدر زیاد است که دانشجویان نمیرسند سوالات خود را بپرسند یا ابهامات خود را برطرف کنند، بهتر است چارهای مناسب برای آن بیندیشید.
سعی کنید نظر دانشجویانتان را درباره کلاس بپرسید و از پاسخهای آنها برای پربار کردن کلاسهای خود استفاده کنید.
۴. تمرین کنید و تجربه کسب کنید
ممکن است شما به درس دادن حضوری در یک کلاس واقعی عادت داشته باشید و تجربه زیادی در تدریس آنلاین نداشته باشید. مهمترین نکته در این باره تمرین زیاد و کسب تجربه است. ما در ادامه به چند نکته که به شما کمک میکند تا بهتر تدریس کنید را ذکر میکنیم:
تمرین را فراموش نکنید: میتوانید در یک اتاق خالی و جلوی یک دوربین تمرین کنید. این کار به شما کمک میکند تا به مرور زمان با رسانه جدید ارتباط برقرار کنید، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و محیط یادگیری بهتری ایجاد کنید.
مواردی که باعث حواس پرتی میشوند را از میان بردارید: حواس پرتی ها را به حداقل برسانید. مطمئن شوید که نوتیفیکشنهای تلفن و لپ تاپ شما خاموش هستند. به اعضای خانواده بگویید که مزاحم شما نشوند و جلوی هرگونه سر و صدا را بگیرید.
حواستان به زمان باشد: بهترین مدت زمان یک کلاس آنلاین بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت است. به ساعت توجه داشته باشید و سعی کنید درسهای خود را متناسب با بازه زمانی ارائه دهید.
زمان برای پرسش و پاسخ بگذارید: نظرسنجیها و بخشهای پرسش و پاسخ راه قدرتمندی برای درگیر کردن دانشجویانتان است. توصیه میکنیم که حتما زمانی را در پایان کلاس به پرسش و پاسخ اختصاص دهید.
با ویدومیت از به راحتی کلاس های آنلاین برگزار کنید
ویدومیت یک پلتفرم محبوب و مناسب برای برگزاری کلاس های آنلاین است. تنها چیزی که شما و دانشجویانتان به آن نیاز دارید، انتخاب یک مرورگر ساده اینترنتی و یک دوربین است. شما با ویدومیت میتوانید در هر جایی و با چند کلیک ساده کلاس های خود را برگزار کنید. ویدومیت همانطور که از نامش پیداست بر پایه وب طراحی شده و برقراری جلسات را با یک کلیک و بدون نصب نرم افزار اضافه امکان پذیر میکند
ارتباط با کیفیت، اطلاع رسانی اتوماتیک، وب سایت اختصاصی، مدیریت لحظهای زمان بندی، ارسال پیامک خودکار، امکان ارتباط تصویری فردی یا گروهی، پرداخت آنلاین و ایجاد پایگاه دادههای دانش آموزان از جمله امکانات ویدومیت است تا بهترین تجربه را در آموزش آنلاین داشته باشید.
از این مطلب خوشتان آمد؟ به آن چه امتیازی میدهید؟